Mondriaan op veiling Yves Saint Laurent

Het wordt kaal aan de muren van het Franse appartement van Pierre Bergé. De weduwnaar van Yves Saint Laurent veilt eind februari de omvangrijke kunstcollectie die het stel in vijftig jaar heeft verzameld.

Pierre Bergé en de in juni 2008 overleden modeontwerper Yves Saint Laurent omringden zich in hun woningen onder andere met vier schilderijen van Mondriaan en meerdere werken van Picasso, Fernand Leger, Giacometti, Gris en Matisse.

De appartementen en buitenhuizen van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé herbergden ruim zevenhonderd schilderijen en andere objecten. Ze worden nu verkocht door Bergé, omdat de verzameling na de dood van YSL naar zijn idee “betekenisloos” is geworden.

Veilinghuis Christie’s schat de waarde van de kunstcollectie op circa driehonderd miljoen euro. Bergé heeft zich voorgenomen de gehele veilingopbrengst te schenken aan aidsonderzoek en ander wetenschappelijk werk.

Christie’s toont de ruim zevenhonderd objecten van 2 tot en met 4 februari in Londen en van 21 tot en met 23 februari in Parijs. De veiling is op 23, 24 en 25 februari.

Lees ook:Kunstcollectie Yves Saint Laurent geveild
Lees ook:Veiling Yves Saint Laurent: € 374 miljoen
Lees ook:Kunst in het nieuws – jaaroverzicht 2009
Lees ook:Topprijs voor Mondriaan van Yves Saint Laurent
Lees ook:Chinese nepbieder heeft eigen veilinghuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>