Marokko, zondagochtend

Marrakesh, Marokko, 1951. Lisa Fonssagrive zit in een klassiek Arabisch gewaad bij een tafeltje met twee glaasjes muntthee.

Het is een foto als een schilderij. De Amerikaanse fotograaf Irving Penn componeerde het tafereel zorgvuldig. Het gewaad van zijn vrouw Lisa ligt mooi geplooid op de vloer. De achtergrond achter haar hoofd is niet bij toeval de enige kale muur in de verder weelderig gedecoreerde ruimte.

De prachtige foto wordt geveild door Christie’s in Londen. Hoe geliefd fotografie onder kunstverzamelaars is geworden, blijkt uit de prijs van deze foto. Christie’s schat de waarde op meer dan 200.000 euro. De foto is op de achterzijde door Irving Penn gesigneerd en is in 1983 in een oplage van veertig exemplaren verspreid.

Lees ook:Finnen en Nederlanders op fotoveiling
Lees ook:Veiling vermaarde foto’s Picasso en Warhol
Lees ook:175 jaar fotografie in de veiling
Lees ook:Back to Black bij Sotheby’s
Lees ook:Verarmde miljonairs verkopen kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>