Teylers Museum koopt Jongkind

Het Teylers Museum kocht dit grof geschilderde winterlandschap van Johan Barthold Jongkind op een veiling bij Christie’s. Hoofdconservator Michiel Plomp maakte het nieuws bekend. Hij is verguld met het schilderij uit 1864: “Jongkind is een boegbeeld van de 19de-eeuwse schilderkunst. Hij mag gewoon niet ontbreken in ons museum. Juist dit werk sluit prachtig aan bij de ijsgezichten die we hebben
van zijn leermeester Schelfhout.”


Teylers Museum toont het schilderij vanaf woensdag 29 oktober in de Tweede Schilderijenzaal. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur, en zondag van 12 tot 17 uur. Adres: Spaarne 16, Haarlem.


Lees ook:Teylers koopt stadsgezicht Schelfhout
Lees ook:Expositie Marjolein Bastin wegens succes verlengd
Lees ook:Francis Bacon bij Christie’s
Lees ook:Rafaël tentoonstelling in Teylers Museum
Lees ook:Win een replica van een werk uit het Teylers Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>