Kunsthandel verlangt naar normale tijden

De internationale kunstwereld likt de wonden na een rumoerig weekend. Op twee belangrijke kunstveilingen en een al even belangrijke kunstbeurs zijn veel schilderijen onverkocht gebleven of verhandeld voor lagere prijzen dan verwacht. Geen van de bezoekers van Christie’s in Londen bleek bereid zeven miljoen euro neer te tellen voor Bacon’s portret van Henrietta Moraes. Veel andere kunstwerken bleven eveneens onverkocht.

Ook veilinghuis Sotheby’s en standhouders op de Frieze Art Fair ondervonden dit weekend de gevolgen van de internationale kredietcrisis. Ervaren kunstverzamelaars wachten rustig af tot de prijzen dalen. Niet alle handelaren vinden het vervelend dat de stormloop op het werk van gewilde kunstenaars is gaan liggen. “Soms is trager beter”, zegt galeriehouder Jill Silverman tegen persbureau Bloomberg. Ze vindt het wel prettig dat de prijzen tot normale proporties worden teruggebracht.

Lees ook:Uit De Kunst! in Paleis het Loo
Lees ook:Geen kopers voor schedels Damien Hirst
Lees ook:Verarmde miljonairs verkopen kunst
Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Joep Nicolas in Cuypershuis
Lees ook:Christie’s veilt Peter Doig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>