Francis Bacon bij Christie’s

Henrietta Moraes kijkt fier omhoog, de ogen half geloken, de neus half weggeslagen. Het schilderij links is onmiskenbaar het werk van Francis Bacon (1909-1992), volgens sommigen een slager maar volgens de meeste kunstliefhebbers een van de grootste kunstenaars van de 20ste eeuw. Bacon schilderde zijn goede vriendin Henrietta Moraes in 1969 op een klein canvas van 30 bij 35 centimeter. Zoals vaker schilderde hij haar aan de hand van foto’s. Hij wilde de geportretteerde niet in levende lijve confronteren met zijn verbeelding van de vergankelijkheid.

Het schilderij komt uit het bezit van Guinness-telg Garech Browne en wordt zondag 19 oktober geveild in het Londense filiaal van Christie’s, waar het enkele dagen te bezichtigen is. Het veilinghuis taxeert de waarde tussen 6,9 en 9,5 miljoen euro.


Christie’s toont het schilderij samen met andere naoorlogse kunst van
woensdag 15 tot en met zondagochtend 19 oktober. Adres:
85 Old Brompton Road, Londen. De veiling begint op zondag 19 oktober om 16.00 uur. Adres: 8 King Street, Londen.


Lees ook:Kunsthandel verlangt naar normale tijden
Lees ook:Finnen en Nederlanders op fotoveiling
Lees ook:Christie’s veilt meesterwerken van Francis Bacon
Lees ook:Veilinghuis Breda veilt topstuk van Jan Theuns
Lees ook:Sotheby’s veilt zeldzaam dubbel zelfportret Francis Bacon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>