Nederlands IJsbeelden Festival krijgt verlenging

Muziek in ijs CREDTIS: Nederlands IJsbeelden Festival

Muziek in ijs CREDITS: Nederlands IJsbeelden Festival

Het grootste ijssculpturen festival van Europa is nog te bezoeken tot en met de voorjaarsvakantie. Het festival is verlengd tot en met 5 maart. De vele tienduizenden bezoekers die reeds een bezoek brachten aan de 1.500 m² grote vrieshal hebben kunnen genieten van de meest bijzondere ijs- en sneeuwsculpturen. De ijsbeelden zijn ware kunstwerken en zijn ter plaatse gemaakt door 42 carvers (ijskunstenaars) uit 16 verschillende landen.

Er zijn meer dan 100 ijssculpturen te bewonderen in een grote hal direct naast de Amsterdam ArenA. In totaal zijn er 26 betoverende werelden met als thema: Music Inspires. En dat alles bestaande uit 275.000 kilo kraakhelder ijs en 275.000 kilo glinsterende sneeuw. Om de ijssculpturen in optimale conditie te houden wordt de temperatuur van de expositiehal op min 8-10 graden Celsius gehouden! En tja, dat voelt behoorlijk koud. Zorg er dus voor dat u warm gekleed het evenement bezoekt; met inbegrip van handschoenen. Eenmaal in de vrieskou zult u ons dankbaar zijn voor deze tip.

De reis gaat onder andere langs onlangs overleden artiesten als Prince, David Bowie maar ook vele andere artiesten. U loopt door de verschillende soorten muziekstijlen. Het is moeilijk voor te stellen, maar de kunstenaars hebben dit alles uit ijs en sneeuw gehakt. Enorme en verbazingwekkend standbeelden tot wel 6 meter hoog. Een extreme hoeveelheid creativiteit en vakmanschap van de ijssculptuur-kunstenaars samen met speciale effecten zullen u versteld doen staan. De totale ervaring maakt het plaatje compleet: het ijs, het sneeuwlandschap, de vriestemperatuur, de lichten, de muziek en de effecten nemen u mee naar een andere wereld. De muziekgeschiedenis komt tot leven, of het nu gaat om popmuziek, klassieke muziek, flower power of heavy metal. De 1500 m² hal is een totaalbeleving van muziek en natuurlijk ijs en sneeuw: een werkelijk verbluffend ervaring.

Lezers van Kunst.blog.nl kunnen genieten van een aantrekkelijke korting op een bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival. Via de kortingsvoucher of kortingscode op www.ijsbeelden.nl/actie  profiteert u van een bijzonder aanbod namelijk 50% korting. Volwassenen betalen dan geen 16,50 euro maar 8,25 en kinderen kunnen al voor 5 euro naar binnen. Het Nederlands IJsbeelden Festival is tot en met 5 maart dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur met uitzondering van maandag 6 en maandag 13 februari. Voor meer informatie zie: www.ijsbeelden.nl of klik hier voor een kort filmpje.

BRON: Persbericht Nederlandse IJsbeelden Festival

Lees ook:Nederlands IJsbeelden Festival gaat voor verlenging
Lees ook:Met 50% korting naar Nederlands IJsbeelden Festival
Lees ook:Met korting naar het Nederlands IJsbeelden Festival
Lees ook:Win kaarten voor het Nederlands IJsbeelden Festival!
Lees ook:Prijswinnaars IJsbeeldenfestival zijn bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>