De Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen viert lustrum

De Nacht van Kunst & Wetenschap LOGO: Organisatie

Leven bij de dag is fijn, maar soms is het ook leuk om iets in het verschiet te hebben, zoals De Nacht van Kunst & Wetenschap. Op zaterdag 24 mei is Groningen een etmaal lang de hoofdstad van Kunst en Wetenschap. De route van De Nacht voert het publiek in een persoonlijke zoektocht naar “het onbekende” langs onverwachte ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op verrassende plaatsen. Bezoekers kunnen onder meer genieten van lezingen, workshops, tentoonstellingen, debatten, wetenschappelijke experimenten, muziek, theater, dans en unieke voorstellingen waar kunst en wetenschap elkaar letterlijk ontmoeten.

Dit jaar vindt de vijfde editie van het evenement plaats en dus is er sprake van een lustrum. Dit is echter niet het enige heuglijke feit dat verbonden is met De Nacht. Dit jaar is De Nacht van Kunst & Wetenschap ook nog een onderdeel van het lustrumprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 15 mei tot en met 15 juni viert de RUG haar 400-jarig bestaan met het thema For Infinity. Daaronder valt ook het 400-vragenprogramma, waarbij vragen als ‘Bestaat God eigenlijk?’ worden behandeld.

Tijdens De Nacht zijn er meer dan 200 acts verspreid over de gehele stad Groningen. Er zijn acts op het gebied van beeldende kunst & nieuwe media, maar ook film, literatuur en poëzie, theater, dans en cabaret, muziek en vele andere kunst- en wetenschapgerelateerde activiteiten. Op het gebied van beeldende kunst & nieuwe media kun je onder meer aan wetenschappelijke kunstprojecten deelnemen, maar ook fototentoonstellingen bezoeken of naar het Groninger Museum waar diverse tentoonstellingen meedoen aan De Nacht. Verder is er het Zeefdrukbureau. Het doel is om met zoveel mogelijk mensen een zeefdruk te maken, zodat er een zo groot mogelijk kunstwerk ontstaat. In de grafische werkplaats van Julia de Jong kun je bovendien aan het werk met knutselen 2.0. Ook lezingen zijn er volop. Wie wel eens wil ervaren hoe dicht kunst en wetenschap bij elkaar liggen, moet zeker een bezoekje brengen aan Groningen de 24e!

Lees ook:4 juni Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen
Lees ook:Nacht van de gestolen kunst
Lees ook:Museum De Buitenplaats gaat voor ‘Schone Schijn, illusie in de kunst’
Lees ook:Kleurenblinde kunstenaar hoort kleuren
Lees ook:Nederlands Kamerorkest speelt in het duister tijdens Nacht van de Nacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>