Kunst Omdat het Moet: kunstfestival in Lochristi

Kunst Omdat het Moet LOGO Organisatie kunstenfestival

De meivakantie komt er aan en dus is het wellicht leuk om alvast eens te kijken wat je kunt gaan doen tijdens de vakantie. Wellicht is een bezoekje aan de Vlaamse gemeente Lochristi een idee… Van zaterdag 26 april tot en met zondag 4 mei organiseert de cultuurdienst van de Vlaamse gemeente Lochristi in samenwerking met de cultuurraad namelijk de achtste editie van Kunst Omdat het Moet. Hierbij valt het werk van diverse kunstenaars uit Lochristi te bewonderen.Het programma is erg gevarieerd en dus is er ook van alles te zien. Voor het avondprogramma geldt wel dat er gereserveerd dient te worden. In en rond de jeugdlokalen Orphanimo!! stellen in ieder geval een 65-tal kunstenaars van allerlei pluimage trots hun meesterwerken voor.  Deze tentoonstelling is elke dag wel vrij te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur. Ook de creaties van de jeugd kunnen bewonderd worden tijdens een speciale tentoonstelling.

De andere activiteiten vereisen een reservering, maar zijn zeker de moeite van het reserveren waard. Op het programma staan onder meer de muziek van Franck, Gubaidulina en Ysaÿe. Didier Poskin (cello), Alice Di Piazza (piano) en Jiska Lambrechts (viool), Een avond met… Charlotte De Bruyne: Little Black Spiders, een Surprisewandeling in Hijfte, een poëzieavond en een heus Place de l’ azalée. Voor dit laatste geldt weer vrije toegang en dus geen reservering. Wie nog nooit op Place Du Tertre in Parijs is geweest, hoeft er met Place de l’azalée niet meer speciaal voor naar Parijs te reizen. Chansons en musettemuziek, schilders, tekenaars en beeldhouwers zijn er aan het werk, terwijl u zelf kunt genieten van een drankje in de gezellige bar.

Kijk hier voor het volledige programma.

Lees ook:Kunst laadt je op tijdens Kunstnacht Den Bosch
Lees ook:De Vlaamse primitieven in het Groeningemuseum
Lees ook:Vlaamse Meesters in de Hermitage 2.0
Lees ook:Gemeente Breda onderzoekt kunst in openbare ruimte
Lees ook:De zomer in de kunstbol in Dordrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>