Pinkpop 2014 starring Bonnefanten Newseum

© Lara Schnitger, Jackson’s Nightmare, 1998, eigenaar Bonnefantenmuseum

Pinkpop-bezoekers kunnen van 7 t/m 9 juni gratis het Bonnefanten Newseum bezoeken in de ‘Kalm- aan-Laan’ op het festivalterrein. Dat heeft het Bonnefantenmuseum uit Maastricht bekend gemaakt. Het doel van het Bonnefanten Newseum is om op innovatieve wijze beeldende kunst te tonen in een niet-alledaagse setting. Het museum hoopt zo een nieuw publiek te bereiken voor de kunst waar het museum zich op richt.

Pinkpop-directeur Jan Smeets  zegt verheugd te zijn over de aanwezigheid van het Bonnefanten op de 45e editie van het festival. “Ik ben blij dat beeldende kunst weer terug is op Pinkpop. Bonnefanten Newseum is een waardevolle aanvulling die bijdraagt aan de diversiteit van het festival.” Bonnefantenmuseum pakt op Pinkpop 2014 uit met een solotentoonstelling van Lara Schnitger in een expositiepaviljoen van 100 m2. Schnitger is een kunstenares die in haar beeldtaal opereert op het snijvlak van ruimte, sculptuur, kleding en performance. Daarbij zal de bezoeker te maken krijgen met verwijzingen naar seksualiteit, street fashion, reclame, graffiti en kringloopwinkels. Een en ander wordt steeds doortrokken van een uitdagend maar vrolijk feminisme.

Tegelijkertijd met Pinkpop is er in het Bonnefantenmuseum een tentoonstelling van Schnitger te zien. Bezoekers van Pinkpop krijgen gratis toegang tot het museum op vertoon van hun Pinkpopbandje gedurende de looptijd van deze tentoonstelling. Deze loopt tot en met 22 juni.

Lees ook:Beating around the bush Episode #2 in Bonnefanten
Lees ook:Bonnefanten @ Pinkpop-up Museum
Lees ook:Bonnefantenmuseum zoekt…
Lees ook:CERAMIX zorgt voor indrukwekkende eindsprint 2015 Bonnefantenmuseum
Lees ook:Stephen Wilks in het Bonnefanten Hedge House

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>