TRACK in Gent: Tips

Erik van Lieshout, Holland House, 2012

Gent staat vanaf 12 mei in het teken van TRACK en de kunst (naast TRACK is in het S.M.A.K. een tentoonstelling van Nedko Solakov te zien, het MSK presenteert werken van Prerafaëliet Ford Maddox Brown, het Designmuseum laat werken van Barbara Nanning en Dirk Wynants zien en in de Sint Baafskathedraal zal naast het Lam Gods de tentoonstelling Sint Jan te zien zijn). Wil je meer weten over het ontstaan van TRACK? Ga dan eerst naar het S.M.A.K., daar is op de begane grond een tentoonstelling met kunstwerken van Chambres d’Amis ingericht, er zijn meerdere TRACK kunstwerken te zien en de ingangshal is ingericht als meetingpoint. Zittend op en aan het kunstwerk van Tobias Putrih kun je genieten van een drankje voordat je de werken in het mooie Citadelpark opzoekt. Hieronder een foto-impressie van TRACK.  

Er zijn teveel mooie werken om allemaal in beeld te brengen, hieronder volgen een paar voorbeelden. Daarnaast kan ik de werken van de volgende kunstenaars ook zeker aanbevelen:Peter Buggenhout, Benjamin Verdonck, Erwan Mahéo, Tadashi Kawamata (is momenteel nog in opbouw), Michaël Borremans, Tazu Rous en Leo Copers. De meeste werken zijn overigens in de openbare ruimte te vinden dus je kunt overwegen om niet meteen een rittenkaart aan te schaffen.

Erik van Lieshout, Holland House, 2012

Peter Fischli & David Weiss, Visible World, 2000-2010

Emilio López-Menchero, ‘Moscou-Bernadette’, 2010-2012, © Dirk Pauwels

Mircea Cantor, Threshold Resign, 2012

Massimo Bartolini, Bookyards, 2012

Mark Manders, Voortmanhuis, Gent, 2012

Benjamin Verdonck, Vogelenzangpark 17bis, 2012

 

Leo Copers, IROM ETRA ORP TSE MUROCED TE ECLUD, 2008-2010

 

Ahmet Öğüt, The Castle of Vooruit, 2012

Mocht je met Track mee doen dan is er in Gent ook nog een grote kans dat je één van de onderstaande werken van Roa tegenkomt.

Roa in Gent

Roa in Gent

Lees ook:Sint- Jan tentoonstelling in Gent: zonder subsidie
Lees ook:Kunst app van de week: TRACK
Lees ook:Gent staat deze zomer geheel in het teken van kunst
Lees ook:Bonnefantenmuseum toont vijf nieuwe tentoonstellingen
Lees ook:Art’s Birthday in M HKA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>