Op geboortedag Karel Appel open huis

Vandaag, op de geboortedag van Cobra kunstenaar Karel Appel zullen vier nieuwe artists residents, kunstenaars van de Rijksakademie van beeldende kunsten Amsterdam, in het geboortehuis van Karel Appel hun betrekking nemen. Tijdens het Open huis zal het thema bekend gemaakt worden en is er de mogelijkheid om met deze vier kunstenaars, Deniz Buga (Turkije, 1982), Ruben Grilo (Spanje, 1981), Muzi Quawson (Groot-Brittannië, 1978) en Ayman Ramadan (Egypte, 1980), kennis te maken.

De artists residents zullen ongeveer een jaar in het Karel Appelhuis gaan wonen en werk ontwikkelen waarbij ze zich laten inspireren door het nieuwe thema, hun omgeving, het geboortehuis van Karel Appel en de Amsterdamse Dapperbuurt. In december zullen er opnieuw open dagen zijn waar een expositie met de werken rond het thema gepresenteerd zullen worden.  Ook zullen er dan weer workshops worden gegeven in KABG en stadstours onder leiding van een gids langs plekken waar Karel Appel in Amsterdam gewoond en gewerkt heeft.

Je kunt vandaag het Karel Appelhuis tussen16.00 en 19.00 uur bezoeken.

Lees ook:Geboortedag Karel Appel (1921-2006)
Lees ook:Geboortehuis Karel Appel opgeknapt
Lees ook:Geboortehuis Karel Appel wordt gerenoveerd
Lees ook:Geboortehuis Karel Appel opgeknapt
Lees ook:Sotheby’s veilt Karel Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>