Cultuurnacht Breda

Aanstaande vrijdag 20 januari is het Cultuurnacht in Breda en ook worden deze avond weer de Bredase cultuurprijzen uitgereikt. Met het thema Magie kunnen alle culturele instellingen, galeries en theaters hun fantasie de vrije loop laten gaan en het belooft dan ook een bijzonder spannende nacht te worden die zelfs met een apotheose van top dj’s als Tiësto, Hardwell en R3HAB afgesloten zal worden. Dus laat je verleiden door een warm bad van klanken, het ritme van dansers of betoveren door mooie beelden en schilderijen.

De Bredase Cultuurprijzen zijn bedoeld om jonge talenten en professionals te stimuleren en de maatschappelijke functie van cultuur te bevorderen. Er worden drie prijzen uitgereikt: de ‘BoArte Aanmoedigingsprijs’ voor nieuw talent, de ‘Gemeente Breda Oeuvreprijs’ voor een buitengewone prestatie en de ‘Rabobank Cultuurprijs’, voor een maatschappelijke prestatie op cultureel gebied. Een onafhankelijke jury nomineerde diverse kandidaten die op cultureel vlak van bijzondere betekenis zijn voor Breda en dit weekend worden een aantal van hen beloond voor hun bijdrage met een prijs. Tijdens de nacht zul je de genomineerden trouwens vanzelf tegenkomen op de route, waar ze hun werk zullen presenteren voordat de uitreiking zal plaatsvinden.

In het Bredase poppodium Mezz zullen ‘s werelds én Breda’s grootste dj’s Tiësto, Hardwell en R3HAB ervoor zorgen dat het dak eraf gaat.  Mocht je dit niet willen missen, dan is het goed om te weten dat je naast een passé-partout voor de Cultuurnacht voor Mezz ook een speciaal toegangsbewijs nodig hebt. Om een kaartje te kunnen bemachtigen moet je meedoen aan één van de winacties.

Voor meer informatie over de cultuurnacht, de deelnemende instanties, het buitenprogramma, de winacties of de prijs van een passe-partout, kun je hier terecht.

Lees ook:Breda in de ban van de Cultuurnacht
Lees ook:Actiegroep zoekt hulp voor Breda’s Museum
Lees ook:Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 zijn bekend
Lees ook:Mini-TEFAF in Breda: ART BREDA 2014
Lees ook:Breda zoekt naar museum van de toekomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>