Muzikaal intermezzo in Leidse Musea

Dit weekend (12 en 13 november) zal de 5e editie van Muziek in het Museum weer plaatsvinden. Voor dit evenement, waar meer dan 50 muziekgezelschappen in Leidse Musea zullen optreden, hebben de Lakenhal, het Sieboldhuis, de Hortus, Museum Volkenkunde, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden en Museum Boerhaave de handen ineen geslagen om een spetterende en toch harmonieuze samensmelting tussen twee culturele uitingen te laten ontstaan. Bovendien zijn de musea en optredens in de musea gratis toegankelijk (op een kleine toeslag voor de tentoonstelling Hello Kitty en Etrusken na).

Hoewel actuele tentoonstellingen als Leiden’s Ontzet, Hello Kitty-Hello Holland, Verborgen krachten, Masters of Photography, Etrusken en Naturalia an sich al interessant zijn, zal je dagje uit des te interessanter worden door live muziek en workshops. Van middeleeuwse koorgezangen en klezmer tot jazz en folk zullen door koren, orkesten, ensembles, duo’s en solisten uit de omgeving van Leiden ten gehore gebracht worden. Vooral op zondag zullen er ook speciale workshops en activiteiten voor kinderen gegeven worden en bijzonder is dat je tijdens Muziek in het Museum ook het souterrain van de onlangs gerestaureerde Sterrenwacht kunt bekijken.

Voor het gehele programma kun je op de website kijken of aankomend weekend de app met het actuele programma downloaden.

Lees ook:MoMA gaat uitbreiden
Lees ook:TodaysArt Festival Den Haag
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2011
Lees ook:Brussels Summer Festival
Lees ook:Muziek + Kunst = Magie in het Kröller-Müller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>