Gratis Museumdag in Gelderse musea

Aankomende zaterdag 22 oktober zijn er 71 musea in de provincie Gelderland gratis toegankelijk voor publiek én er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kun je onder andere het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Kröller-Müller Museum, het Afrika Museum, Museum Bronbeek en het Anton Pieck Museum bezoeken. Je zal onder andere door statenleden in de watten worden gelegd in de verschillende musea want het thema van dit jaar is ‘Voel je VIP!’.

 

Museum Kasteel Wijchen. Foto: Harm Graat

In 12 musea zullen statenleden van de provincie Gelderland de bezoekers zelf rondleiden door het betreffende museum, een verhaal voorlezen of meedoen aan een speurtocht. Hieruit komt al naar voren dat er speciale aandacht is voor leuke kinder- en gezinsactiviteiten zo tijdens de herfstvakantie. Om enkele voorbeelden te geven: bij Hagedoorns Plaatse in Epe mogen kinderen hun eigen expositie met voorwerpen uit het museum inrichten, in het Kröller-Müller Museum te Otterlo geeft Theatergroep Pluim een leuke, interactieve kinderworkshop, in Museum Kasteel Wijchen wordt er voor kinderen een kennislab en een workshop archeologie georganiseerd en in het Historisch Museum Ede kunnen kinderen zelf ‘postkunst’ maken. In het kader van de tentoonstelling “De postbode vertelt” mogen kinderen hun eigen postzegel ontwerpen. Maar kinderen kunnen bij Boerderijmuseum De Bovenstreek en Oldebroek ook een beetje ervaren hoe het er vroeger op een boerderij aan toe ging door de boerin te helpen met spinnen, breien, klompen schrobben en wassen aan de wastobbe.

Voor meer informatie over alle musea die op deze dag gratis toegankelijk zijn of wil je weten hoe je een nieuwe fiets kunt winnen, dan kun je op de website kijken. (Bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Democratie in het Kröller-Müller
Lees ook:Judith Nab bekijkt de wereld door de ogen van kinderen
Lees ook:Kunst met een muzikale touch in het Kröller-Müller
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Kersttip: Kröller-Müller Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>