Grachtenhuismusea staan samen sterk

Musea in de grachtengordel van Amsterdam gaan meer samenwerken om zich ook gezamenlijk te kunnen profileren. Het Grachtenhuis, Museum Willet-Holthuysen, Museum Geelvinck, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, het Bijbels Museum en Museum van Loon hopen op deze manier meer bezoekers te trekken.

Wite de Savornin Lohman (zakelijk leider van het Grachtenhuis) legt uit dat de musea elk afzonderlijk relatief klein zijn. “We moeten samenwerken als we een potentieel grote groep mensen willen bereiken. Eén museum kan die markt niet bereiken. De mankracht is beperkt.” Daarom is het 400-jarig jubileum van de Amsterdamse grachtengordel in 2013 volgens De Savornin Lohman een ideaal moment om samen op te trekken.

Je zou deze groep grachtenhuismusea kunnen zien als een totaalpakket en daarom zijn de musea van plan om combinatietickets uit te geven. Het vrij recent geopende Grachtenhuis informeert de bezoekers namelijk over het ontstaan en de geschiedenis van de grachtengordel. Als je vervolgens de bovenstaande grachtenhuismusea bezoekt, krijg je een beeld van hoe het leven van de gegoede burgerij er in verschillende eeuwen heeft uitgezien. (Bron: Volkskracht, AD)

Lees ook:Nieuw museum in Amsterdam: Het Grachtenhuis
Lees ook:Licht op de Amsterdamse grachten
Lees ook:Gratis naar het museum in Utrecht
Lees ook:A Winter Tale: oude werken met nieuwe foto’s
Lees ook:Geen gratis musea voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>