Brussels Summer Festival

  Deze vrijdag 12 augustus begint de 10e editie van het Brussels Summer Festival (BSF). Het festival brengt veel verschillende disciplines samen en dus kun je gedurende tien dagen bijvoorbeeld genieten van veel muziek, film, beeldende kunsten en levende kunst in de Koninklijke Wijk van Brussel.

Het festival is ontstaan uit een gemeenschappelijk doel van de Brusselse toeristische en culturele instanties om middels een groot cultureel evenement de Belgische hoofdstad te doen bruisen in de zomer. Met een festival pas (voor vier dagen of tien dagen) kun je naar diverse optredens en concerten gaan (met rockpop, jazz, klassiek, reggae, elektro, hiphop, folk en wereldmuziek), maar je hebt ook vrije toegang tot alle musea op de Kunstberg: de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, BOZAR, het BELvue-museum, de Coudenberg (het voormalig paleis van Brussel) en het Muziekinstrumentenmuseum. Bovendien zal er dit jaar een vierde podium op het Museumplein zijn, waar ‘levende kunst’ te zien zal zijn met het klank- en lichtspel “Page Blanche” van de Luc Amoros compagnie en demonstraties FreeRunning.

Dit is natuurlijk maar een kort overzicht van de activiteiten; voor meer informatie over alle activiteiten, concerten en de prijzen van een festivalpas, kun je hier klikken.

Lees ook:Museum Night Fever in Brussel
Lees ook:Saturday Night Fever
Lees ook:Museumnacht Brussel 2012
Lees ook:Belgische privéverzamelaar deelt werken met Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Lees ook:Noorderzon 2011 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>