Kamagurka curator van kunstenfestival Brugge Centraal

Kamagurka in het Hopmuseum aan het werk © Belga/ Knack.be

Er is deze week nog meer nieuws over Kamagurka te melden: het is namelijk bekendgemaakt dat hij de curator van het kunstenfestival Brugge Centraal zal zijn. Dit evenement belicht van april tot juni 2012 hedendaagse kunst in het mooie Vlaamse stadje Brugge. Er zal nog veel gepland en georganiseerd moeten worden eer wij zelf een kijkje kunnen nemen, maar gelukkig loopt Kamagurka over van de ideeën.

De burgemeester van Brugge, Patrick Moenaert, heeft Kamagurka zelf verzocht curator van dit kunstproject te worden. Moenaert zegt: “Enkele weken geleden hebben we erover samengezeten en Kamagurka bleek heel enthousiast. Hij is West-Vlaming, hij woont ook opnieuw in Brugge en hij is onze stad zeer genegen. Hij is niet alleen een cartoonist en stand-upcomedian, maar hij is ook een bevlogen hedendaagse kunstenaar.”

Marcel Duchamp, Nu descendant un escalier N˚2, 1912

Kamagurka krijgt volledige vrijheid en vertelt zelf in een interview over zijn plannen: “Ik kies een aantal hedendaagse kunstenaars die ik zelf interessant vind, ik zal zelf een aantal werken maken en ook van een kunstenaar als Marcel Duchamp komt er een tentoonstelling. Hij was een kunstenaar die zich in het grensgebied ophield: hij maakte cartoons, hij schilderde, hij maakte readymades, hij heeft zich een tijdlang verdiept in schaken en ga zo maar door. Dat vind ik heel boeiend.”

Tevens laat hij ook weten dat er wel degelijk nog veel geregeld moet worden om een dergelijk evenement op poten te kunnen zetten: “We staan nog maar aan het begin: we zijn volop bezig alle kunstenaars aan te schrijven. Maar de locaties staan bijvoorbeeld wel al grotendeels vast.” Daar een creatieve geest als dat van Kamagurka niet te voorspellen valt, ben ik in ieder geval erg benieuwd hoe Brugge Centraal er vanaf april uit zal zien! (Bron: De Standaard, De Redactie.be, Knack.be)

Lees ook:Oeuvre Jan Brugge in Bergkerk Deventer
Lees ook:Kamagurka 24 uur in het Stedelijk
Lees ook:Kamagurka maakt ‘luie landschappen’
Lees ook:Kamagurka over Lucebert in Cobra Museum
Lees ook:Scholen krijgen geld voor kunstenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>