Kunstenfestival Watou 2011 begonnen

Afgelopen zaterdag is het Kunstenfestival Watou 2011 in het Belgische plaatsje Watou van start gegaan en zal nog tot september duren. Dit jaar staat het festival in het teken van de herinnering. Kunstenaars, schrijvers, dichters en curatoren hebben dan ook een selectie van hun werken gemaakt of bruiklenen aangevraagd in de sfeer van dit persoonlijke thema.

Het oeuvre van kunstenaars, schrijvers en dichters wordt opgebouwd vanuit hun herinnering en hun werkelijkheid. Er zullen in Watou zeer diverse kunstwerken van bekende kunstenaars en jong talent te zien zijn. Zo worden er bijvoorbeeld drie reeksen kunstwerken getoond die zijn voortgekomen uit de samenwerking tussen Albert Pepermans en Hugo Claus. Jan van Hove vermeldt in de Standaard dat deze swingende reeksen kunstwerken een grote indruk maken en opvallen door hun diepe, stralende kleuren en door hun krachtige tekenstijl.

Samenwerking Albert Pepermans en Hugo Claus

Het festival is in 2008 begonnen rondom de poezië (Poëziezomer) en ook dit jaar is er mede dankzij het Poëziecentrum in Gent een mooie selectie te zien en te horen. Zo kun je onder andere een ‘graphic poem’ van Lies van Gasse zien en twintig fragmenten uit legendarische poëzieavonden. Nabokov, Celan en Ingeborg Bachmann zijn hierin te zien en ook de voordracht van het gedicht van Robert Frost tijdens de inauguratie van president Kennedy hoort hier bijvoorbeeld bij.

”De bezoeker kijkt, ziet, leest, luistert, hoort, voelt, denkt, kiest, interpreteert, reflecteert, gaat naar huis met een eigen herinnering. Daar precies zit de kracht en de waarde van kunst: het voegt iets toe aan ons eigen zijn”, aldus Jan Moeyaert (Intendant Kunstenfestival Watou). Je kunt nog tot en met 11 september het Kunstenfestival Watou bezoeken, elke week van woensdag tot en met zondag. (Bron: Kunstenfestival Watou, De Standaard en Knack.be)

Lees ook:Den Bosch in de SHINE van multidisciplinair kunstenfestival
Lees ook:Kunstenfestival De Wereld van Witte de With
Lees ook:TodaysArt Festival Den Haag
Lees ook:Kamagurka curator van kunstenfestival Brugge Centraal
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>