Holland Festival 2011 van start

Hoewel koningin Beatrix pas morgen de officiële opening van het 64ste Holland Festival zal verrichten, gaat het feest vandaag al van start. Zo kun je bijvoorbeeld 15 seconden beroemd zijn op het Museumplein met Baldessari’s Your Name in Lights (zie ook het filmpje) of in het muziekgebouw aan het IJ genieten van een multimediaal concert waaraan ook video kunstenaar Matthew Ritchie meewerkte. Traditiegetrouw zal er ook dit jaar veel aandacht voor theater, zang en dans zijn.

Qua beeldende kunst is dit jaar, wat mij betreft, het project van Baldessari het interessantste. Tijdens het Sydney Festival eerder dit jaar  was het een groot succes en de verwachting is dat dat ook hier het geval zal zijn. In het filmpje hieronder geeft Baldessari uitleg over het project en bovendien kun je zien hoe het er daar uit zag.

Een ander leuk initiatief met betrekking op beeldende kunst is de debatavond “Van een andere orde” in het Trippenhuis. Hiervoor kun je je gratis inschrijven om een gesprek met een kunstenaar of een wetenschapper te voeren.

Het festival duurt nog tot en met 26 juni en voor een compleet overzicht van alle activiteiten kun je hier terecht. Mocht je je overigens afvragen waarom koningin Beatrix het Festival niet vandaag al opent… Vanavond opent ze de Biënnale Kijkduin.

Lees ook:Altijd al jouw ‘15 Seconds of Fame’ willen hebben?
Lees ook:Koningin Beatrix in brons gebeeldhouwd
Lees ook:Kunst app van de week: Young Art Festival
Lees ook:25 jaar TEFAF Maastricht
Lees ook:Beatrix in beelden in De Havixhorst

1 Reacties // Reageer

One thought on “Holland Festival 2011 van start

  1. Sabienetje

    Ik ben gister onverwachts naar het Hollands festival geweest, dankzij de bijenkorf! Was aan het winkelen en toen stuitte ik op de etalage van de bijenkorf waar er gespeeld werd voor het holland festival. Vond het zo leuk dat ik nog even ben blijven hangen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>