4 juni Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen

Op 4 juni aanstaande zal de Nacht van Kunst & Wetenschap losbarsten in de binnenstad van Groningen. Het is als slotfestival ontstaan van de viering van het 395- jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Ondertussen is ‘De Nacht’ uitgegroeid tot een variant van de Museumnacht met een wetenschappelijke twist (de subthema’s zijn dan ook ‘Healthy Ageing’, ‘Chemie’ en ‘Energie’). Er zullen veel cross-over projecten zijn maar ook muziek, dans, theater, wetenschap, tentoonstellingen, lezingen en workshops.

Othilia Verdurmen, De Vuurvogel, 2010, gemengde techniek. Foto: Erik en Petra Hesmerg © Groninger Museum

Tijdens de Nacht van de Kunst & Wetenschap mag een bezoek aan het Groninger Museum natuurlijk niet uitblijven met haar opvallende museumarchitectuur en gevarieerde collectie. Speciaal voor De Nacht is er live muziek van verschillende bands in het museum en Boon Chicago spelen hun favoriete sketches in het Groninger Museum. Daarnaast kun je aankomend weekend de hoogtepunten uit de eigen collectie in het Ploegpaviljoen bekijken, ‘De Vuurvogel’ met werken van kunstenaar Othilia Verdurmen, de solotentoonstelling ‘Me, Myself and I’ met foto’s van de Chinese Chi Peng en de tentoonstelling ‘Marterial World’ waar het werk van acht kunstenaars, ontwerpers en modeontwerpers wordt gepresenteerd. Veel werken van Pieke Bergmans, Nacho Carbonell, Iris van Herpen, Maartje Korstanje, Joris Laarman, Alon Levin, Marga Weimans en Karen Sargsyan zijn zelfs speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt.

Iris van Herpen, Radiation Invasion, 2009. Foto: Michel Zoeter © Groninger Museum

Een greep uit de activiteiten: In het Academiegebouw mag je zelf de wanden beschilderen en al doende kun je tot de ontdekking komen dat kunst en film verrassend uit de hoek kan komen. Restaurator Marjan de Visser vertelt over het schilderij Music Hall van Jan Wiegers, dat momenteel in het Groninger Museum te zien is en wiskundige Marius van der Put zal met Karen Sargsyan praten over wiskundige theorieën die hem inspireren. Ook is er ‘Pecha Kucha’: een Japans fenomeen waar snelle presentaties (in dit geval met uiteenlopende onderwerpen) centraal staan. Op de Museumbrug zal de dansvoorstelling ‘Ne me Quitte Pas’ van Isabelle Beernaert (bekend van So you think you can dance) opgevoerd worden en zijn er optredens van onder andere Go Back to the Zoo, Tim Knol en Slagsmålsklubben.
Om een compleet overzicht van alle activiteiten te krijgen, kun je hier klikken. Je kunt nu nog in de voorverkoop (tot en met 3 juni) polsbandjes voor €7,50 bestellen via de website van het festival of in de webshop en winkel van het Groninger Museum.

Lees ook:De Nacht van Kunst & Wetenschap in Groningen viert lustrum
Lees ook:Groningers vieren Cubaans feest
Lees ook:Rijk in Groningen – Borgen en Stadspaleizen 1600-1800
Lees ook:Kleurenblinde kunstenaar hoort kleuren
Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>