Cultuurmaand Leiden gaat 1 juni van start

Aanstaande woensdag gaat de Cultuurmaand in Leiden van start. De hele maand zijn er vele culturele evenementen en activiteiten gepland zoals SummerJazz, Cum Laude Concerten, het Leids Film Festival, Museumnacht Leiden, theaterprojecten en kunstinstallaties. Daarnaast worden er in de verschillende musea speciale evenementen georganiseerd.

Zo worden er drie weekenden van de Cultuurmaand speciale theatrale performances gegeven die geïnspireerd zijn op Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden en het boek Utopia van Thomas More. Deze performances zullen in de tuin van museum de Lakenhal opgevoerd worden door Robijn Wendelaar en Elsa May Averill. Op zaterdag 4 juni is er “Kunst onder de Bruggen”, waar kunstenaars uit Leiden en omgeving hun kunstwerken onder bruggen presenteren.

Van kunstenaar Elvira Wersche kun je in het Rijksmuseum van Oudheden “Zandmozaïek” bezoeken. Ze heeft zich voor dit project laten inspireren door vormen en motieven uit de islamitische wereld. Ook is er de tentoonstelling “Presence of an abscence: objects, memory and identity” in het Scheltemacomplex. Kunstenaar Sophie Ernst is hiervoor samen met researcher Taha Mehmood op zoek gegaan naar de relatie tussen objecten, herinneringen en identiteit.

Kunst onder de Bruggen © Leiden Marketing

Bovendien zijn er verschillende wandelingen (bijvoorbeeld een hofjeswandeling) en vaartochten (bijvoorbeeld een theatrale vaartocht door de schemer) door deze historische stad met haar vele monumenten uitgezet en elke dag kun je uit een ruim cultureel aanbod kiezen. Genietend van een hapje of drankje in het zonnetje, zullen er zelfs bij de terrassen gedichten opgedragen worden.

Het gehele programma van Cultuurmaand Leiden is hier te vinden (voor sommige evenementen moet je je inschrijven). Deze historische en gezellige stad is de komende tijd dus zeker een bezoek (of meerdere bezoeken) waard. (Bron: Leiden Marketing)

Lees ook:Madeleine Schineis tekent wikkels voor van Bruggen thee
Lees ook:Theatrale lezing in het Stedelijk Museum Zwolle
Lees ook:Kunst Tiendaagse met een twist
Lees ook:Kunstbeurs Art Brussels gaat van start
Lees ook:Michael Gibbs in het Stedelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>