Pasen: de activiteiten in musea

De meeste musea  zijn (gelukkig) beide Paasdagen geopend. Waar ze normaal gesproken op maandag gesloten zouden zijn, kun je er nu in veel gevallen een uitje voor het hele gezin van maken. Paaseieren beschilderen speelt bij veel musea een centrale rol, maar er zijn ook vaak andere activiteiten zoals Paasbrunches, rondleidingen en concerten.

Vandaag was er een cursus eieren schilderen in de Hermitage en eerder deze maand organiseerde het Stedelijk Museum Kampen al de workshop icooneieren schilderen. Wie met Pasen nog eieren wil beschilderen kan daarvoor onder andere terecht in Museum Catherijneconvent in Utrecht, hier is op zowel 1ste als 2de Paasdag een workshop paaseieren versieren. In het Stedelijk Museum Amsterdam kun je aan een ander type workshop deelnemen, want kinderen kunnen op Paaszondag een Paasservies maken, onder begeleiding van kunstenaar  Vika Mitrichenka.

Speciale rondleidingen worden onder andere in het Museum Belvédère, het Boijmans van Beuningen en het Dordrechts Museum georganiseerd. Het Van Abbe heeft een speciaal Paasarrangement. Het Zaans Museum heeft naast het beschilderen van Russische Paaseieren en het versieren van Paastakken  met chocolade ook nog een Paas –speurroute. Museum het Valkhof heeft tot slot op eerste paasdag een speciale Paasmis.

Lees ook:Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Stedelijk Museum en MTV werken samen
Lees ook:Op Tweede Paasdag naar het museum!
Lees ook:Kunst voor kinderen tijdens Pinkstervakantie
Lees ook:Samenwerking musea Den Bosch werpt vruchten af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>