Museum Boerhaave heeft hulp nodig

Afgelopen vrijdag werd de actie Red Museum Boerhaave gestart omdat het museum mogelijk zijn publieksfunctie in 2013 kan verliezen. Dit museum over de wetenschapsgeschiedenis streeft ernaar om met de steun van het publiek voor 1 januari 2011 de extra inkomsten van 700.000 te genereren om in 2012 voor een subsidie in aanmerking te kunnen komen. Het museum heeft hulp van het publiek nodig om het resterende bedrag van 4 ton bijeen te kunnen brengen.

Je kunt Museum Boerhaave helpen door te doneren, een vriend van het museum te worden, een replica van een Van Leeuwenhoek microscoop te kopen of door met je bedrijf een object te adopteren. Ook zijn er voor de komende maanden verschillende acties gepland om aandacht voor het museum te vragen. Zo wordt de tuin omgetoverd tot kenniscentrum, er is een speciale Boerhaave-snack gemaakt en je kunt Vriend voor Het Leven worden.

Museum Boerhaave is natuurlijk niet het enige museum dat door de bezuinigingen van Halbe Zijlstra mogelijk de deuren zal moeten sluiten. Onlangs werd bekend gemaakt dat minstens 15 musea vrezen voor hun bestaan, waaronder het Breda’s Museum, het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam en verschillende stadsmusea. (Bron: Leidsch Dagblad, Sleutelstad.nl)

Lees ook:Museumnacht Leiden 2011
Lees ook:Legaat van €3 miljoen nagelaten aan Museum Volkenkunde
Lees ook:ZomerExpo viert Valentijnsdag 2012
Lees ook:Nationale Museumweek in de Mix Match
Lees ook:Laatste dagen zomervakantie: kinderactiviteiten in musea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>