Cultuurredacties AVRO, VPRO en NTR gaan fuseren

Vandaag werd bekend gemaakt dat de cultuurredacties van de AVRO, VPRO en de NTR in 2012 samengevoegd moeten worden in verband met bezuinigingen van het kabinet op de Publieke Omroep. Deze omroepen staan mede bekend om kwalitatieve culturele programma’s waarin de kunsten op een mooie manier in beeld gebracht worden.

Afgelopen vrijdag was de start van het culturele seizoen. Op deze dag presenteerden de drie omroepen de nieuwe najaarsprogrammering en netmanager Bart Römer maakte deze plannen over de fusie bekend. De omroepen blijken al langer met elkaar in bespreking te zijn over een verregaande samenwerking, maar om ook het brede aanbod aan kwalitatieve programma’s te kunnen behouden is er nu daadwerkelijk een intensievere samenwerking nodig, aldus Römer.

Bart Römer is van mening dat kunst en cultuur er voor iedereen moet zijn, dus ook in de nieuwe najaarprogrammering blijft er ruimte voor de kunsten met programma’s zoals Opium, Close Up, Hoorspel Millennium en Sarah’s barbaren. Hopelijk zullen andere programma’s zoals AVRO’s kunstuur en Het Uur van de Wolf niet van de beeldbuis verdwijnen. (Bron: De Stentor, Nieuws.nl, Nu.nl)

Lees ook:The Art of Impact gaat van start
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam
Lees ook:Vlaamse kunst- en cultuursector kiest voor Kunst
Lees ook:Kunsthal en ING organiseren eerste Kunstbuzz voor scholieren
Lees ook:KNMO en Kunstconnectie blij met impuls voor cultuuronderwijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>