Kunst maken met de radio aan

Sarah Jonker trapte het spits af in De Torenkamer BEELD: AVROTROS

Voor de rubriek ‘De Torenkamer’ is het culturele radioprogramma Opium op 4 van AVROTROS op Radio 4 op zoek naar een nieuwe groep dichters, componisten en kunstenaars die het leuk vinden om individueel vijf dagen achtereen in een torenkamer aan het Vondelpark te werken aan een eigen project. Het werkproces van de kunstenaar wordt dagelijks gevolgd in de uitzending van Opium op 4. Op vrijdag wordt het werk onthuld tijdens de live-uitzending. 

De kunstenaar, dichter of componist kan in grote afzondering maar liefst vijf dagen werken aan een eigen project. Het kan een project zijn dat nieuw is, maar ook een project waar je al heel lang plannen voor had, maar waar je steeds niet aan toe kwam om het uit te voeren. In het compleet verbouwde filmmuseum VondelCS in het Vondelpark is nu ruimte voor deze groep kunstenaars. Een echte torenkamer vormt een week lang jouw atelier en uitvalsbasis. Het betreft een lichte en kleine ruimte in de directe nabijheid van een groot en mooi park. Tijdens je werkproces kun je je ervaringen delen met de rest van Nederland, omdat er opnamen worden gemaakt voor Opium op 4, dat vanuit VondelCS uitzendt. Opium op 4 is een nieuw cultuurprogramma op Radio 4, dagelijks live uitgezonden tussen 22:30 en 00:00 uur, waarin muziek, theater, literatuur en beeldende kunst centraal staan. Meer informatie vind je op opiumop4.radio4.nl.

Wie mee wil doen aan het programma kan een e-mail met je portfolio of website sturen naar [email protected]. Het programma is sinds januari actief met de rubriek De Torenkamer. Sindsdien zijn al diverse kunstenaars actief geweest om in vijf dagen hun kunstwerk te realiseren. De aftrap werd gegeven door jonge kunstenaars als Sarah Jonker, gevolgd door Gaby Vinig, Suus van den Akker, Cecile Hanrath en Seeltje van Boeckel, Pavèl van Houten, Stefan Kasper, Gitte Hendrikx, Eva Roovers, Bas van Wieringen, Brettney Vlieland, Tessa de Graaf, Joyce Overheul en Tommy van der Loo.

Lees ook:Daniëlle Frenken in de Torenkamer
Lees ook:Opium Torenkamerfestival krijgt verlenging
Lees ook:Kunstenaars De Torenkamer tonen hun werk
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>