Il Viaggio a Reims: een opera vol kunst

Il Viaggio a Reims, een opera vol kunst CREDITS: Operaballet

Vanaf 20 januari zijn er acht voorstellingen van de kunstzinnige opera Il Viaggio a Reims. Deze bruisende opera van Gioachino Rossini van De Nationale Opera stelt niet alleen een nieuw team aan het Nederlandse publiek voor in de personen van dirigent Stefano Montanari en regisseur Damiano Michieletto, maar biedt ook de kans om kunst in de opera te aanschouwen.

Il viaggio a Reims zit vol muzikale virtuositeit. Het werk vereist een grote groep solisten met de beste zangers waarbij de muziek klinkt als een glas champagne. De bruisende opera speelt zich af in een museum waar vele prachtige werken, van onder andere Frida Kahlo, Pablo Picasso, Keith Haring en Vincent van Gogh, precies nagemaakt zijn voor het decor. Kortom, deze opera zal niet alleen een lust voor het oor zijn, maar ook een lust voor het oog!

Kijk voor meer informatie over deze opera op de website van het Operaballet en kijk vooral naar het filmpje voor een voorproefje. Voor niet alle voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar, dus wie het eerste komt, wie het eerste maalt. Kunst.blog.nl zal in ieder geval aanwezig zijn bij de première op 20 januari, dus een verslag van deze opera zal in ieder geval volgen!

Lees ook:Een lust voor oog en oor: Il Viaggio a Reims
Lees ook:Hänsel und Gretel komen naar De Nationale Opera
Lees ook:Keith Haring tentoonstelling in Brooklyn Museum
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam
Lees ook:Gurre-lieder is genomineerd voor International Opera Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>