Australische kunstenaar klaagt Madonna aan

RJ Williams met zijn M symbol, bij zijn Dulwich Hill studio. Foto: Tim Hunter

Verschillende Australische kranten melden dat kunstenaar R.J. Williams de Queen of Pop Madonna aanklaagt vanwege onrechtmatig gebruik van zijn logo voor haar nieuwe parfum. De kunstenaar zelf was vooral verbaasd en zei hierover: “What’s my symbol doing on a perfume bottle? I reek of body odour and haven’t washed for days…”

Het “M” symbool dat voor Madonna’s nieuwe Truth or Dare parfum wordt gebruikt toont gelijkenissen met het symbool dat Williams al jaren schildert en onder andere gebruikt voor het bedrukken van kleding. Bovendien was het ook al te zien in het Museum of Contemporary Art en de Art Gallery of New South Wales in Sydney. In 2011 liet RJ Williams zijn symbool als handelsmerk registreren (zie hier), waardoor Madonna sinds de lancering van het parfum zijn merkenrecht zou schenden, aldus de kunstenaar.

Williams vertelde The Sunday Telegraph: “Friends from all over the world have been calling me upon seeing the Truth or Dare by Madonna campaign to express their disgust and support,” en “It’s about my integrity as an artist. I do not think it should be able to be used by a giant cosmetics company.”

Lees ook:Truth is a Product: Okker Art Gallery toont Bram Reijnders
Lees ook:Kunstenaars geïnspireerd door kerst
Lees ook:Madonna met Kind blijkt toch van Lucas van Leyden
Lees ook:Madonna’s van Rafaël na 500 jaar weer herenigd
Lees ook:Kunst verdwijnt in afvalcontainer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Australische kunstenaar klaagt Madonna aan

 1. Marloes

  Weer iemand die denkt een graantje mee te pikken van iemands anders succes. Alsof meneer de artiest ooit van plan was om een parfum uit te gaan brengen. Het symbool is trouwens ook duidelijk anders. Misschien gaat het niet om het geld maar om de aandacht die deze kunstenaar hierdoor krijgt. Wat mij betreft erg zielig en ik hoop ook dat een rechtbank dit ook zo ziet.

  gr, Marloes

    /   Reply  / 
 2. R

  Het streepje dat er bovenuit steekt maakt het parfumlogo duidelijk anders dan die van de kusntenaar. Ook is de dikte anders en de grootte!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>