Graffiti kunstenaar ruim $200 miljoen rijker dankzij beursgang Facebook

Toen David Choe in 2005 zijn graffiti aanbracht in het kantoor van Facebook mocht hij kiezen tussen een cash betaling van enkele duizenden dollars of het bedrag in aandelen zoals die op dat moment werden geschat. Hoewel hij Facebook op dat moment als iets belachelijks zag, heeft Choe destijds toch voor de aandelen gekozen (bovendien heeft hij nu ook zelf een Facebook pagina). Met de aanstaande beursgang van Facebook zouden deze aandelen nu minimaal $200 miljoen waard zijn. De werken die Choe toen maakte zijn inmiddels verspreid over de diverse Facebook kantoren wereldwijd. In het filmpje hieronder zie je hoe David Choe zonder enige moeite een poppetje gemaakt door Mark Zuckerberg veranderde in een mooie mural.

Lees ook:MoMA’s Party in the garden groot succes
Lees ook:Facebook zorgt voor kunstcensuur
Lees ook:Chauffeur wil miljoenen voor Pollock
Lees ook:Museum De Fundatie toont beelden op Lowlands
Lees ook:Kabinet en Rijksmuseum kopen samen twee Rembrandts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>