Henk Visch door het dak in Kunsthal KAdE

Henk Visch, Noch Einmal, 2011, gepatineerd brons, 600 cm hoog. Courtesy: Ymere. Foto: Mike Bink

Eerder werden inwoners van Amersfoort al verrast door een enorm been van 6 meter hoog die voor de ingang van Kunsthal KAdE werd gezet als voorproefje op de solotentoonstelling van Henk Visch die op zaterdag 28 januari a.s. zal openen voor publiek. Momenteel heeft de kunsthal een grote kluif om de rest van de kunstwerken naar binnen te takelen en alles startklaar te maken, maar dit levert wel spectaculaire beelden op!

Henk Visch, L'absente de tous bouquets nr.2, 1988, 153 x 75 x 67 cm, metaal, lak. Courtesy: Bouwfonds Kunstcollectie van de Rabo Vastgoedgroep

Het werk van Henk Visch werd onder meer in Tokio, New York, Antwerpen en Parijs tentoongesteld. Zijn oeuvre kent vele ‘gedaanten’, zo valt er op de website van Kunsthal KAdE zo mooi te lezen. “Het gaat van heel figuratief naar heel abstract, van open en constructiegericht naar monolithisch en compact. Toch is het oeuvre heel homogeen. Visch kent geen grote stijlbreuken of stijlwisselingen, omdat ‘stijl’ als begrip hem niet interesseert. Zijn werk komt voort vanuit zijn artistieke attitude ten opzichte van ‘de werkelijkheid’.”

Kunsthal KAdE presenteert van 28 januari tot en met 6 mei een bijzondere overzichtstentoonstelling waar sculpturen uit alle perioden in het oeuvre van Henk Visch bijeen zijn gebracht uit particuliere-,bedrijfs-, en museale collecties. De Kunsthal deinst zelfs niet terug om een sculptuur van 4 meter lang en 1300 kilo in de Kunsthal te laten takelen om het overzicht zo compleet mogelijk te laten zijn. Voor meer informatie, kun je op de website van Kunsthal KAdE te Amersfoort terecht. (Bron: KAdE, De Stad Amersfoort.nl, Historisch Museum Kampen)

Lees ook:Nieuwe kunsthal in Amersfoort
Lees ook:Tom Claassen in Amersfoort
Lees ook:Kunsthal(KAdE) in Amersfoort: Nog even genieten
Lees ook:Gedicht ‘Marc groet ’s morgens de dingen’ krijgt een beeld
Lees ook:Nieuwe werken in Vensters!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>