Dieven geven schilderij van Magritte terug

René Magritte, Olympia, 1948

Meer dan twee jaar geleden werd het schilderij Olympia van de Belgische surrealist René Magritte uit het Magrittemuseum in de Brusselse gemeente Jette gestolen. De dieven hadden destijds hun zinnen op het werk Olympia gezet dat achter een glazen scherm getoond werd en wisten hoe het alarmsysteem uitgeschakeld moest worden. Vandaag werd bekend gemaakt dat het schilderij, dat ongeveer €750.000 waard is, uiteindelijk twee weken geleden door de dieven zelf werd teruggeven!

Door alle berichtgeving over de diefstal in de media slaagden de dieven er niet in het werk op de zwarte markt te verkopen en ook verschillende pogingen om van de verzekering geld uitgekeerd te krijgen lukte niet. Ten einde raad hebben de dieven het schilderij toen maar aangeboden aan kunstexpert Janpiet Callens. Callens heeft het werk na ontvangst vervolgens aan de politie overgedragen. Over de kunstdieven is verder niets bekend. (Bron: Gazet van Antwerpen, Knack.be, ED, Nieuwsblad.be)

Lees ook:Politie vindt gestolen ‘Rembrandt’ na 15 jaar terug
Lees ook:Kunstdieven hebben geen verstand van waarde sculptuur
Lees ook:Gestolen werk Matisse is terug op eigen stek
Lees ook:Damien Hirst: ‘Kunst is te duur’
Lees ook:Kris Callens wordt nieuwe directeur Fries Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>