Louvre wéér best bezochte museum ter wereld

De Art Newspaper heeft gisteren bekend gemaakt dat de top 3 best bezochte musea ter wereld ongewijzigd is ten opzichte van 2010 en 2009. Ook dit jaar was het Louvre het best bezochte museum, op grote afstand gevolgd door het British Museum en het Metropolitan Museum. Opmerkelijk is echter wel dat het Louvre voor het eerst in vier jaar tijd weer meer bezoekers trok. Van 2007 tot en met 2010  trok het museum jaarlijks zo’n 8,5 miljoen bezoekers maar in 2011 steeg dit aantal naar maar liefst 8,8 miljoen.

De bezoeken aan het British Museum (5,8 miljoen) en het Metropolitan Museum (5,2 miljoen) waren volgens de Art Newspaper ongeveer gelijk aan vorig jaar. De vraag is echter of deze aantallen helemaal kloppen met de werkelijkheid, in juli meldde het Metropolitan Museum namelijk dat het een record aantal bezoekers (5,7 miljoen) had getrokken in het fiscale jaar dat in juni afliep. Waar het Van Gogh Museum op de lijst eindigde is helaas niet bekend. In 2010 eindigde het museum nog op de 23ste plaats, maar met bijna 200.000 bezoekers meer is er misschien wel zicht op een hogere plek op de lijst.

Lees ook:Nederlands museum populairder dan Louvre
Lees ook:Populairste tentoonstelling van 2011: MC Escher
Lees ook:Louvre ‘s werelds populairste museum
Lees ook:Alexander McQueen tentoonstelling naar Nederland?
Lees ook:Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>