Help mee met restauratie van “De intocht van Napoleon”!

Matthieu van Bree, De intocht van Napoleon, 1813 © ANP

Het Amsterdam Museum vraagt het publiek om hulp bij de restauratie van één van de grootste schilderijen van Nederland: De intocht van Napoleon. Dit werk werd door Matthieu van Bree in 1813 geschilderd. Voor de restauratie heeft het museum zo’n €30.000 nodig en zowel bedrijven als particulieren kunnen het museum hierbij steunen door te doneren of bijvoorbeeld een figuur of dier voor een vast bedrag te sponsoren.

Je kunt figuren voor 250 euro sponsoren en een paard voor bijvoorbeeld 25 euro. Maar om hier meer over te weten te komen, kun je beter de website van het museum in de gaten houden. Begin oktober begint het museum via de website namelijk met de officiële inzamelingsactie.

Het Amsterdam Museum wil de restauratie trouwens graag in het eigen gebouw uitvoeren zodat de bezoekers het museum dan gratis kunnen bezoeken en getuige zijn van de restauratiewerkzaamheden. (Bron: Trouw, AT5)

Lees ook:Van Gogh middelpunt van de belangstelling
Lees ook:Crowdfunding pakt goed uit voor Napoleon
Lees ook:Een ereplaats voor de papegaai van Rubens
Lees ook:EYE behaalt doelbedrag voor restauratie vooroorlogse films
Lees ook:Mauritshuis in het Klokhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>