Richard Hamilton (1922-2011) overleden

Richard Hamilton, Just what is it that makes today's homes so different, so appealing?, 1956, collage op papier, 26 x 24.8 cm. Foto © The estate of Richard Hamilton

Diverse Britse kranten melden dat de Britse kunstenaar Richard Hamilton, die door velen ook wel als de grondlegger van de Pop art wordt gezien, op 89 jarige leeftijd is overleden. Volgens de directeur van het Tate Modern, Sir Nicholas Serota, is Hamilton overleden zoals hij het zou hebben gewild al werkende aan zijn kunstwerken. De Britse krant The Guardian noemt Hamilton de meest invloedrijke Britse kunstenaar van de 20e eeuw. Belangrijker dan Lucian Freud, Francis Bacon en Damien Hirst omdat Hamilton meer dan andere kunstenaars de moderne kunst zou hebben veranderd. Één van zijn bekendste werken is de collage Just what is it that makes today’s homes so different, so appealing? uit 1956, wat volgens kunsthistorici het begin van de kunststroming Pop art markeerde. In de video zie je een interview met de kunstenaar uit 2010.

Lees ook:Hockney meest invloedrijke kunstenaar van Groot-Brittannië
Lees ook:Drieluik Francis Bacon levert 33 miljoen op
Lees ook:Agendapunt: herfst 2015 brengt de autobiografie van Damien Hirst
Lees ook:Damien Hirst verbiedt verkoop muurwerk Bombay Mix
Lees ook:Het grafische werk van Francis Bacon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>