Kunstroof na tien jaar eindelijk opgelost

Ruim 10 jaar (13 juni 2001) nadat drie overvallers er met het kunstwerk vandoor waren gegaan, is de op één na grootste kunstroof die ooit in Gent plaatsvond nu eindelijk opgelost. De Griekse recherche heeft het werk Jacht op het Calydonische Everzwijn (uit 1618) van een leerling van Rubens teruggevonden toen werd getracht het werk op Rhodos te verkopen. De verkopers vroegen maar liefst één miljoen euro voor het werk. Ten tijde van de diefstal uit het Museum voor Schone kunsten Gent werd het werk nog op €200.000,-getaxeerd. De twee verkopers zijn door de Griekse politie opgepakt.

De daadwerkelijke daders werden al in 2002 opgepakt, maar tot op heden ontbrak van het kunstwerk elk spoor. Tijdens de roof hadden de dieven oorspronkelijk ook nog een echte Rubens van de muur gehaald; dit werk werd echter achtergelaten toen de dieven tegen een suppoost aanliepen. In verband met de diefstal heeft de Griekse politie inmiddels nog zes aanhoudingen verricht, hierbij werden tevens meerdere gestolen antiquiteiten teruggevonden. De grootste kunstroof die ooit in Gent plaatsvond is overigens die van het paneel De rechtvaardige rechters, wat onderdeel uitmaakt van het drieluik Het Lam Gods van Hubert en Jan van Eyck. Van dit paneel ontbreekt helaas nog elk spoor.(Bron:Nieuwsblad en Belga)

Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf
Lees ook:Kunstroof uit Museum Het Hofje is opgelost
Lees ook:Politie vindt gestolen ‘Rembrandt’ na 15 jaar terug
Lees ook:Dieven geven schilderij van Magritte terug
Lees ook:Echtpaar steelt voor €1,6 miljoen aan kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>