Tracey Emin geeft David Cameron passie

Tracey Emin, More Passion (Foto: Tracey Emin)

10 Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier David Cameron, is sinds afgelopen week de plek waar meer passie gevonden kan worden. Tracey Emin heeft daar recent namelijk haar neon kunstwerk More Passion geïnstalleerd. Emin maakte het werk in opdracht van de Britse premier.

Het werk More Passion staat in schril contrast met de meeste werken die er op 10 Downing Street te vinden zijn. Dit zijn veelal portretten van voormalige premiers en klassieke olieverf schilderijen. Het werk More Passion heeft men recht tegenover een kamer opgehangen waar veel gasten worden ontvangen.

Over het algemeen zijn de kranten in Groot-Brittanië redelijk enthousiast, één van de weinige uitzonderingen is echter The Mirror, die kopt:Wrong on so many Levels. Hier weten ze niet wie of wat fouter is. De voormalige rebel Emin die probeert aan te pappen met de gevestigde orde of premier Cameron die volgens hen een wanhopige poging doet om hip te zijn. Volgens The Telegraph is Cameron echter een grote fan van Emin’s werk. Bovendien zou Emin zelfs nog op Cameron gestemd hebben.

Lees ook:Ruzietje om leeftijd schilder Titiaan
Lees ook:Tracey Emin’s retrospectief is ‘for adults-only’
Lees ook:Tracey Emin tekenlerares bij Royal Academy
Lees ook:P183: Bankski
Lees ook:Kunst verdwijnt in afvalcontainer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>