Van Gogh Museum is blij met miljoenste bezoeker

  Vandaag mocht directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum de miljoenste bezoeker van het jaar ontvangen. Deze bezoeker kwam dit jaar drie weken eerder het museum binnenlopen dan in 2010 (toen werd de miljoenste bezoeker pas eind augustus geteld).

Dat deze mijlpaal dit jaar eerder werd bereikt, komt door een toename in bezoekersaantallen. Met name het aantal buitenlandse bezoekers is sterk toegenomen, maar ook het aantal Nederlandse bezoekers is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Vooral de tentoonstelling “Picasso in Parijs, 1900-1907” heeft ook veel Nederlandse bezoekers getrokken. Rüger zegt hierover: “Het is een enorm compliment voor onze hele organisatie dat er bovengemiddeld meer cultuurliefhebbers uit de hele wereld ons museum aandoen voor een bezoek”.

Het Van Gogh Museum blijkt trouwens niet het enige museum te zijn dat een toename in bezoekersaantallen kent, want veel musea in Amsterdam hebben dit jaar tot nu toe meer bezoekers dan vorig jaar mogen ontvangen. (Bron: Nieuwsbank, Parool)

Lees ook:Van Gogh Museum ontvangt miljoenste bezoeker
Lees ook:Musea bereiken mijlpalen over 2016
Lees ook:Van Gogh Jaar is goed voor Van Gogh Museum
Lees ook:Top 10 best bezochte musea van Nederland
Lees ook:Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>