Alexander McQueen tentoonstelling naar Nederland?

Alexander McQueen, Dress, autumn/winter 2010. Courtesy of The Metropolitan Museum of Art, Foto © Sølve Sundsbø Art + Commerce

De Alexander McQueen tentoonstelling hoort bij de top 10 meest bezochte tentoonstellingen sinds het Metropolitan Museum of Art werd geopend (141 jaar geleden). In totaal trok “Alexander McQueen: Savage Beauty” 661, 509 bezoekers. Nu heeft het Groninger Museum het plan opgevat om creaties van deze populaire modeontwerper naar Nederland te halen.

Op maandag heeft directeur Kees van Twist op de Groningse locale radiozender OOG Radio bekend gemaakt dat er gesprekken hierover gaande zijn met het Victoria & Albert Museum. Van Twist vertelt dat het Groninger Museum al in gesprek was met McQueen toen hij nog leefde. “Zijn ontwerpen passen hier namelijk heel goed. Een beetje gothic. Een beetje grensverleggend. Beïnvloed door de Britse kunstscene met de Chapman Brothers als voorbeeld.”

Creaties van Alexander McQueen. Courtesy of Metropolitan Museum of Art

Na het schuldendebacle zou de positieve aandacht meer dan welkom zijn en als de tentoonstelling bovendien evenveel bezoekers trekt als bij het Metropolitan dan kan het mogelijk ook helpen de schuldenlast te verlichten. Bij het Metropolitan was er zelfs de noodzaak om de openingstijden te verruimen vanwege de vele bezoekers.   Van Twist zegt tijdens het radiointerview dan ook dat de tentoonstelling in New York een “ontzettend groot succes” is geworden.  (Bron: Wall Street Journal, OOG Radio en TV, Nieuws.nl)

Lees ook:Recordbrekende expositie Alexander McQueen komt naar Londen
Lees ook:Metropolitan Museum: record aantal bezoekers
Lees ook:Onduidelijkheid over opstappen Van Twist
Lees ook:Groninger Museum wil renoveren
Lees ook:100.000e bezoeker voor tentoonstelling Rodin – Genius at Work

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>