Your Paintings: Alle schilderijen in de UK online

De BBC heeft gisteren de bètaversie van het nieuwe initiatief ‘Your Paintings’ gelanceerd. Met ‘Your Paintings’ zullen uiteindelijk alle (zo’n 200.000) schilderijen van Britse openbare instanties zoals gemeentes, musea, bibliotheken, universiteiten en ziekenhuizen gratis online te vinden zijn. “Your Paintings’ richt zich om praktische reden hoofdzakelijk op olieverf schilderijen maar er worden ook werken opgenomen die met acrylverf of tempera zijn gemaakt. Tekeningen, schetsen en aquarellen worden vooralsnog niet in de database opgenomen.

Op dit moment staan er ongeveer 63.000 kunstwerken van ruim 15.000 kunstenaars online en er doen reeds 860 instanties mee aan het project. Ook al heb je alle musea al eens van binnen gezien, dan kun je op deze manier toch nog weer nieuwe werken ontdekken.

Een leuk extraatje bij Your Paintings zijn de guided tours die door kunsthistorici, kunstenaars, en kunstcritici gegeven worden. Binnenkort kun je zelfs je eigen guided tour aanmaken. Mocht je een kijkje willen nemen in de database, dan kan dat hier. Het zou mooi zijn wanneer we in Nederland een vergelijkbare database krijgen.

Lees ook:Bonnefantenmuseum maakt debuut bij Google Art
Lees ook:Google meets Red Bull: Street Art View
Lees ook:Notaris ziek: van live-veiling naar online veiling
Lees ook:Meesters in replica: 200 Greatest Paintings
Lees ook:ARTtube lanceert ARTtinder: daten met kunst in het museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>