Kröller-Müller is trots op nieuwe sculptuur van Armando

Het Kröller-Müller Museum maakte vandaag bekend de monumentale bronzen sculptuur Melancholie van Armando aangekocht te hebben met steun van de BankGiro Loterij. Het werk is het tweede van een oplage van drie en het aankoopbedrag bedroeg €85.000.

Armando heeft een veelzijdig oeuvre (hij is tekenaar, schilder, beeldhouwer, dichter en schrijver), waaruit het museum eerder nog een andere sculptuur had aangekocht. Die schwarze Schale uit 1989 wordt in het beeldenpaviljoen van Aldo van Eyck gepresenteerd. Beide kunstwerken worden op een hoge sokkel van een neutrale kleur getoond op aanwijzing van de kunstenaar. Armando: “Ik houd niet van lage sokkels. Ik wil een beeld zo hoog mogelijk op een sokkel. Er moet tegenop gekeken worden.”

De sculptuur Melancholie zal een plaats in de beeldentuin innemen. Het is nog niet bekend of dit in de omgeving van het beeldenpaviljoen van Aldo van Eyck, waar de andere sculptuur van Armando getoond wordt, zal zijn.

Lees ook:De Armando-collectie van Tony de Meijere
Lees ook:‘Vruchten van het voorjaar. Nieuw werk van Armando’
Lees ook:Armando Collectie vindt nieuw onderkomen
Lees ook:Armando viert 85e verjaardag in stijl in MOA
Lees ook:Jan van Eyck terug in Den Haag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kröller-Müller is trots op nieuwe sculptuur van Armando

  1. Yvonne Ploum

    Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere verwerving!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>