Nederlandse kunstenaar wint BP Portrait Award 2011

De Nederlandse kunstenaar Wim Heldens heeft zojuist de BP Portrait Award gewonnen. De BP Portrait Award is een kunstprijs die elk jaar wordt uitgereikt door de National Portrait Gallery en wordt ook wel gezien als de belangrijkste prijs op het gebied van portretkunst. Met de prijs is naast eeuwige roem ook een bedrag van £25.000,- gemoeid. Heldens portretteerde voor zijn winnende werk zijn aangenomen zoon Jeroen.

Heldens portret Distracted werd verkozen boven de werken Just to Feel Normal van Ian Cumberland, Mrs Cerna van Sertan Saltan en Holly van Louis Smith. Alle genomineerden en de portretten kun je hier terugvinden. Zodra er meer informatie bekend is, zal ik dit artikel updaten.

In de video een interview met de kunstenaar bij De Wereld Draait door eerder dit jaar.

Lees ook:Finalisten BP Portrait Award 2011
Lees ook:Europees museum van het jaar 2011: de genomineerden
Lees ook:Lenneke van der Goot wint EposPress Tekeningen Prijs 2014
Lees ook:Europees museum van het jaar: de winnaars van 2011
Lees ook:Anri Sala wint The Vincent Award 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>