Webby Awards voor Guggenheim, MoMA en Monet

De Webby Awards zijn de meest prestigieuze prijzen op het gebied  van internet en dit jaar waren er bijna 10.000 inzendingen uit meer dan 60 landen. Onder de winnaars die gisteren bekend zijn gemaakt, waren onder andere het Guggenheim met Youtube Play en het  Grand Palais met Monet 2010. Het Anne Frankhuis heeft met The Secret Annex Online de juryprijs in de categorie culturele instanties gewonnen.

Youtube Play van het Guggenheim is een tweejaarlijkse video-wedstrijd. Bij de vorige editie waren er meer dan 20.000 inzendingen waaruit 25 winnaars werden gekozen. Één van de winnaars was de Nederlandse Evelien Lohbeck. Het Guggenheim won de Webby publieksprijs in de categorieën  Art,  Events en Events & Live Webcasts. In deze laatste categorie won het museum tevens de juryprijs.

Monet 2010 is de interactieve website die bij de Monet tentoonstelling in het Grand Palais te Parijs hoorde. De tentoonstelling liep van 22-09-2010 tot en met 24-01-2011. Deze trok in het laatste weekend alleen al ruim 40.000 bezoekers. Monet 2010 won de juryprijs in de categorieën Best use of Animation or Motion Graphics en Best Visual Design – Aesthetic.

De juryprijs in de categorie Art ging naar het Adobe  Museum of Digital Media. Andere genomineerden waren, naast het Guggenheim dat dus de publieksprijs in deze categorie won, het MoMA met Bauhaus: Workshops for Modernity, Mural Explorer van het Philadelphia Mural Arts Program en RootsXDouglasCoupland van Douglas Coupland.

Het MoMA won bij de Apps in de categorie Lifestyle – Tablets & all Other Devices de juryprijs voor de MoMA Ab Ex NY iPad App. Hoewel de Iphone app van het Dali Museum niet in de prijzen viel, wilde ik hem toch even noemen omdat ik hem zo mooi vind.

Lees ook:Guggenheim zoekt videokunstenaars
Lees ook:Lange rijen voor Monet tentoonstelling
Lees ook:Populairste tentoonstelling van 2011: MC Escher
Lees ook:De Stein collectie gereconstrueerd in Parijs
Lees ook:Winnaars Open Call ‘The Future of Fashion is Now’ zijn bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>