Jeff Koons en Andres Serrano aan huis

Barbara Kruger Art Truck in New York. Courtesy of America: Now and Here

In America zijn er nu heuse ‘Art Trucks’, met werken van grote namen uit de kunstwereld zoals Jeff Koons, Leonard Nimoy, Jasper Johns, Robert Rauschenberg, Chuck Close, Cindy Sherman en Andres Serrano. De rondtrekkende tentoonstelling heet: “America: Now and Here” en is een initiatief van kunstenaar Erik Fischl. Het doel is om de dialoog over Amerika na 9/11 door middel van allerlei soorten kunst- en cultuuruitingen te stimuleren. Er hebben zich niet alleen meer dan 50 kunstenaars aangesloten bij dit initiatief, maar ook bekende artiesten die disciplines als muziek, film en poëzie vertegenwoordigen.

Erik Fischl ziet hoe Amerika allerlei veranderingen ondergaat die onder de aandacht gebracht moeten worden. Sinds de jaren 1970 laat Fischl in zijn kunstwerken het suburbane (huiselijk) Amerikaanse leven zien. Nu is hij van plan om meerdere vrachtwagens als mobiele galeries in te zetten. In karavaan aangekomen op bestemming, zullen de vrachtwagens veranderen in tentoonstellingsruimten, waar in totaal ruim 60 kunstwerken, 16 muziek stations en minstens twee theater ruimten in passen.

Fischl heeft meer dan 150 kunstenaars gevraagd om speciaal voor dit project werken te maken die hun standpunten en wensen voor Amerika weerspiegelen. Dit alles in een bijzondere flexibele setting die naar de mensen toegebracht kan worden, zodat het een zo groot mogelijk publiek zal kunnen bereiken. Alle disciplines komen aan bod middels de standpunten van onder andere de bovenstaande kunstenaars. Fischl pakt het groot aan met bekende artiesten zoals Sting, Paul Simon, Joan Baez en Melissa Etheridge, toneelschrijvers Edward Albee en Marsha Norman, regisseurs als Lee Miller en Lauren Greenfield en onder andere de dichters Charles Bernstein en Billy Collins om een paar namen te noemen.

Het project “America: Now and Here”zal twee jaar in beslag nemen. Vanaf 6 mei aanstaande zal de Art Truck naar verschillende grote steden trekken, waaronder Kansas City, Detroit en Chicago. (Bron: Artinfo)

Lees ook:Inschrijving geopend voor Art Conservation Project
Lees ook:Tiësto en Kyteman zetten kunst op muziek
Lees ook:Centre Pompidou gaat roadtrip maken
Lees ook:De kunst van het maken van muziek
Lees ook:Bijna 2500 aanmeldingen voor ZomerExpo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>