Amerikaan doneert een Picasso aan de wetenschap

Pablo Picasso, Jeune Fille Endormie, 1935

De universiteit van Sydney heeft het kunstwerk Jeune Fille Endormie (van Pablo Picasso) gekregen van een Amerikaanse donor. De donor, die anoniem wenst te blijven, stelde als voorwaarde dat het werk geveild moest worden om zo wetenschappelijk onderzoek te kunnen financieren. Jeune Fille Endormie moet Picasso’s minnares Marie-Thérèse Walter voorstellen en wordt geschat op ongeveer £10 miljoen. Het werk zal aanstaande juni door Christie’s geveild worden.

De opbrengst van het werk zal worden gebruikt voor onderzoek naar obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. De universiteit van Sydney ziet de donatie als een erkenning van hun werk op dit gebied. Met de opbrengst kunnen in ieder geval meerdere leerstoelen en een speciaal onderzoekscentrum worden gefinancierd.

Vorig jaar bracht een ander  portret van Marie-Thérèse Walter $106.5 miljoen op bij een veiling van Christie’s in New York, hiermee werd het meteen ’s werelds duurste schilderij. Dit werk zal volgend jaar in een tentoonstelling bij Tate Britain te zien zijn.(Bron BBC)

Lees ook:Picasso brengt miljoenen op voor de wetenschap
Lees ook:Picasso-collectie verwisselt van eigenaar bij Sotheby’s
Lees ook:Degas en Picasso zorgen dat Christie’s veiling flopt
Lees ook:Nieuw record voor Picasso?
Lees ook:44 kunstwerken voor ruim $170 miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>