Fundamentalisten krijgen koekje van eigen deeg

De leden van de ultra conservatieve Westboro Baptist Church staan vooral bekend om hun protestacties bij (voornamelijk) militaire begrafenissen. Regelmatig halen de leden van deze kerk het nieuws als ze verkondigen dat de overledenen zijn omgekomen vanwege de tolerantie jegens homoseksualiteit. Toen kunstenaar Scott LoBaido afgelopen weekend een satirisch kunstwerk met enkele belangrijke leden van de Westboro Baptist Church tegenover de kerk in kwestie ‘tentoonstelde’, haalden de leden echter meteen de politie erbij.

Het werk in kwestie is een schilderij van dominee en oprichter Fred Phelps die hoge hakken draagt en op satans schoot zit. De dochter van de dominee wordt afgebeeld als een hond en op de achtergrond van de scène is het kerkgebouw afgebeeld met vlammen die uit de ramen komen. De kunstenaar zegt dat het werk een afspiegeling is van hoe mensen over de sekte denken.

Omdat Phelps eerder Lady Gaga had bekritiseerd, draaide LoBaido tevens muziek van de popdiva. De muziek had hij echter zo hard staan, dat de politie hem hiervoor een boete gaf. De politie had kennelijk geen probleem met deze presentatie van het kunstwerk. In het filmpje geeft kunstenaar Scott LoBaido uitleg over het werk en deze ‘protestactie’. (Bron: LA Times)

Lees ook:Tekening Rembrandt gestolen
Lees ook:Fundamentalisten vernielen Piss Christ van Andres Serrano
Lees ook:Ook dominee neemt ijsvrij
Lees ook:Kunstenaar Ai Weiwei gearresteerd
Lees ook:Rembrandt in de Nieuwe Kerk te Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>