1001 Stoelen voor Ai Weiwei

De arrestatie van Ai Weiwei blijft de kunstwereld bezighouden. Eerder waren er al de petitie van het Guggenheim en de grote tekst “Release Ai Weiwei” op het Tate Modern. Nu zijn mensen bezig om via Facebook protesten te organiseren bij Chinese ambassades en consulaten. Onder de naam “1001 Stoelen voor Ai Weiwei”, een verwijzing naar Ai Weiwei zijn bijdrage Fairytale aan de Documenta in 2007, willen de initiatiefnemers dat er morgen (klokslag 13:00 uur) over de hele wereld mensen op stoelen bij de Chinese ambassades plaatsnemen om zo te protesteren tegen de detentie van Ai Weiwei.

Plekken waar er in ieder geval geprotesteerd zal worden zijn: Stockholm, New York, Berlijn, Parijs en Madrid. Ik zag ook al berichten voorbijkomen dat er ook in Den Haag een ‘sit-in’ zal plaatsvinden maar hiervan kan ik tot op heden geen bevestiging vinden. Als je wilt deelnemen dan moet je wel je eigen stoel mee nemen. Mocht je meer weten over het eventuele protest in Den Haag dan hoor ik dat graag via de mail of in de comments.

Enkele van de Facebook pagina’s waar de oproep te vinden is, vind je hier, hier en hier.

Lees ook:Ai Weiwei: een maand later
Lees ook:China heeft kunstenaar Ai Weiwei boete opgelegd
Lees ook:Ai Weiwei wordt gastdocent in Berlijn
Lees ook:Ai Weiwei: twee maanden later
Lees ook:Kunstenaar Ai Weiwei opgepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>