Ahmet Ögüt wint kunstprijs Volkskrant

Ahmet Ögüt: Punch This Painting, 2010. © Untitled Collection, Istanbul

Ahmet Ögüt heeft de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2011 gewonnen. Dit werd zojuist bekendgemaakt in een live uitzending van Kunststof TV. Hoewel de jury, bestaande uit Joost Zwagerman, Hicham Khalidi en Sacha Bronwasser, zijn inzending niet het beste werk vonden dat hij tot nu toe heeft gemaakt, prezen ze Ahmet Ögut om zijn relevante en poëtische werken. Zijn inzending werd nog wel manmoedig en speels genoemd.

Ögüt zijn inzending ” Guppy 13 vs Ocean Wave; a Bas Jan Ader Experience”, is een heropvoering van de desastreuze bootreis die conceptueel kunstenaar Ader maakte. In 1975 probeerde deze met een boot ( de “Ocean Wave”),die van hetzelfde model als Guppy 13 is, de Atlantische Oceaan over te steken. De boot van Bas Jan Ader werd in 1976 door een Spaanse vissersboot onbemand teruggevonden.

Met deze prijs krijgt Ögüt ook een geldbedrag van tienduizend euro. De andere kandidaten kun je hier terugvinden. Op dit moment is er werk van alle genomineerden in het Stedelijk Museum Schiedam tentoongesteld.

Lees ook:Volvo Ocean Race: Kunstenaar beschildert zeil
Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015
Lees ook:Anri Sala wint The Vincent Award 2014
Lees ook:Hermitage Amsterdam maakt winnaars tafeldekwedstrijd bekend

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ahmet Ögüt wint kunstprijs Volkskrant

  1. Pingback: Winnaars Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2012 bekend | Kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>