David Hockney: Me draw on iPad

Het Louisiana-Museum nabij Kopenhagen (Denemarken) heeft gisteren David Hockney zijn tentoonstelling “Me Draw on iPad” geopend. Het museum laat meer dan 100 werken zien, die allemaal met een iPad danwel met een iPhone gemaakt zijn. De 73 jarige Pop-Art kunstenaar begon met het werken op de iPhone  in 2008 maar stapte vorig jaar over naar de iPad.

Hij maakt zijn schilderingen met de app Brushes, die het leven volgens Hockney een stuk eenvoudiger maakt. Hij heeft immers geen penseel, verf of water meer nodig. Hij kocht de iPad alleen om er mee te kunnen “schilderen”. Dit doet hij dan ook regelmatig en ondertussen heeft hij al meer dan 400 werken met deze nieuwe technologie geproduceerd.  Tijdens de tentoonstelling zullen er trouwens regelmatig nieuwe werken te zien zijn, aangezien Hockney al heeft toegezegd zijn nieuwste kunstwerken naar het museum te zullen e-mailen. In de onderstaande video van het museum kun je zien hoe Hockney één van zijn werken maakt.(Bron: ORF)

De tentoonstelling loopt nog tot en met 28 augustus. Verder is er op dit moment nog een tentoonstelling met werken van Picasso in het Louisiana- Museum. Later dit jaar staan er onder andere nog tentoonstellingen gepland met werken van Paul Klee & de Cobra beweging en één van Ai Weiwei.

Lees ook:David Hockney krijgt lintje van Koningin Elizabeth
Lees ook:David Hockney. A Bigger Picture in Keulen
Lees ook:David Hockney: A Bigger Picture
Lees ook:Kunst app van de week: Wikipaintings
Lees ook:Winnaar kunst app 2011

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “David Hockney: Me draw on iPad

  1. Pingback: David Hockney: A Bigger Picture | Kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>