Artantique beurs in Utrecht

Van dezelfde organisatoren als de welbekende Open Art Fair, is er dit jaar voor de tweede keer de Artantique in de Jaarbeurs te Utrecht. Artantique is een kunst- en antiekbeurs die van 17 tot en met 25 april plaatsvindt. Ongeveer 70 galeries en antiquairs uit binnen- en buitenland tonen en verkopen op deze beurs zowel oude- als hedendaagse kunst (waaronder Street Art), antiek, vintage design en juwelen. Het gevarieerde aanbod aan bijzondere kunstobjecten mag je niet missen, met o.a. een kunstwerk van Karel Appel, een gouden ring van koning Willem III uit 1870, een platinahanger van Koningin Emma en werken van Eugène Brands en Willem Hussem. Ook de expositie ‘Reflections’ met hoogtepunten uit Museum Van Bommel Van Dam en de lezingen/ activiteiten die rondom het thema van de desbetreffende beursdag worden georganiseerd zijn de moeite waard.

Karel Appel, Cher Monsieur je Suis Très Heureux, 1954

Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam, zal de beurs op 16 april officieel openen. De deelnemende galeries en antiquairs op de Artantique beurs specialiseren zich in verschillende kunstobjecten en kunststromingen. Zo brengt Alnorum Art serviesontwerpen van Kees van Dongen (die in opdracht van de Sjah van Perzië gemaakt zijn), Kunsthandel Creatie heeft o.a. werken van Willem Hussem, Eduard Planting Fine Arts Photographs toont fotografie en Galerie Hardt specialiseert zich in antiek uit Zuidoost Azië.

Bijzonder is dat deze beurs elke dag in het teken van een ander inspirerend thema zal staan, zoals verzamelen, mode, literatuur, lifestyle en wijn & whisky. Omtrent elk thema is een lezing of activiteit georganiseerd. Zo staat er onder andere een whiskyproeverij en een lezing van het Centraal Museum over het pas verworven Kartuizer drieluik uit de Goudstikker collectie op de planning.

Ring van Koning Willem III

Tenslotte is er ter ere van het 40-jarig bestaan van Museum Van Bommel Van Dam de tentoonstelling “Reflections”. Deze speciale expositie is samengesteld met kunstwerken uit de collecties van de deelnemende kunsthandels en galeries én natuurlijk enkele hoogtepunten uit de collectie van Museum Van Bommel Van Dam. Op deze manier ontstaat er een gevarieerde samenkomst van klassieke en moderne kunstwerken, waardoor een zekere invloed van oude meesters op hedendaagse kunstenaars zichtbaar wordt.

Museum Willet- Holthuysen uit Amsterdam noemt de Artantique een inspirerende mix van heden en verleden. De lezers van de nieuwsbrief van het Amsterdam Museum krijgen bij binnenkomst een gratis kunstboek van museum Willet- Holthuysen. Dit is echter wel onder voorwaarden die in de desbetreffende nieuwsbrief genoemd zijn.

Lees ook:Kunstbeurs Artantique 2012
Lees ook:Kunstbeurs Artantique: mijn favorieten
Lees ook:Art Cologne 2011
Lees ook:Kunst & Antiek Weekend Naarden 2012
Lees ook:Kunst en Antiek in Naarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>