Chinese moderne kunst brengt miljoenen op

Wang Guangyi. Great Criticism: President

De triptiek  Forever Lasting Love (1989)  van Zhang Xiaogang heeft afgelopen zondag tijdens de  Sotheby’s kunstveiling in Hong Kong maar liefst $10,1 miljoen opgeleverd. Hiermee is het nu ‘s werelds duurste hedendaagse Chinese schilderij. Het werk was eigendom van de Belg Guy Ullens en hing tot voor kort nog in diens museum in Beijing. Het triptiek is verkocht aan een anonieme telefonische bieder. In totaal werden er 105 werken van het Ullens Center for Contemporary Art verkocht om zo ruimte en geld vrij te maken voor nieuwe werken. Meer  is te zien in de video over de veiling.

Lees ook:Belgische verzamelaars in China veilen werken
Lees ook:Schilderij Frans Hals teruggevonden
Lees ook:Recordopbrengst voor een Titiaan
Lees ook:Half miljoen voor spullen Pim Fortuyn
Lees ook:Koopje?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>