Museum Ludwig krijgt 508 Kunstwerken

Foyer Museum Ludwig, photo: Tomas Riehle

Irene Ludwig heeft in haar testament maar liefst 528 werken nagelaten aan Museum Ludwig te Keulen. Hiermee is het ook meteen één van de grootste schenkingen die aan Duitse musea werden gedaan  in de afgelopen 10 jaar. Irene Ludwig overleed op 28 november 2010. Het merendeel van de werken was al langdurig in bruikleen bij het museum.

Onderdeel van de schenking zijn maar liefst 473 werken van de Russische Avantgarde. Ongeveer een kwart van deze werken  komt op naam van Kazimir Malevich en Alexander Rodchenko. Andere kunstenaars van wie de werken al langdurig in bruikleen waren maar nu definitief aan de collectie kunnen worden toegevoegd zijn: Matisse, Degas, Klee en Lichtenstein.

Museum Ludwig krijgt ook nog eens 8 schilderijen en één tekening in bruikleen die niet eerder in het museum te zien waren. Als we de berichten mogen geloven zit hier ook een bijzondere Pollock tussen.(Bron: Frankfurter Rundschau)

Lees ook:Ludwig goes POP
Lees ook:Klee en Cobra
Lees ook:Rembrandt, Degas en Nijntje in het Rijksmuseum
Lees ook:Museum Beelden aan Zee krijgt schenking Fred Carasso
Lees ook:Rijksmuseum koopt Karel Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>